Forløb om Umbra

Lad mig fortælle om Umbra

Umbra er en letlæst fantasyserie på seks bind. Bøgerne er anmelderroste og er sammenlignet både med Skammerens Datter og Brødrene Løvehjerte. Ved et af nedenstående besøg får man en unik mulighed for at lade elever helt ned til 3. klasse fordybe sig i et værk. Et forfatterbesøg som fremmer læselysten og inspirerer til kreativ og eksperimenterende skrivning.

Foredrag om Umbra.

Jeg præsenterer mit forfatterskab, fortæller om Umbrabøgerne, og hvad der har inspireret mig til at skrive dem. I en blanding af fortælling, oplæsning og foredrag inddrages børnene, og der er plads til spørgsmål og kommentarer undervejs. Genretræk bliver belyst, der bliver talt om personkarakteristik, og jeg kommer ind på fortolkningsmuligheder af bøgerne.

Man behøver ikke at have læst Umbrabøgerne inden besøget, men efterfølgende er børnene helt sikkert stærkt inspireret til at læse serien.

Varighed: ca. 1 time

Alder/klassetrin: 3. – 5. kl. (9 – 12 år)

Antal: Ubegrænset. Fx flere klasser, en hel årgang eller mellemtrinsgruppen.

Pris. 5000 kr.

Foredrag om Umbra og skriveværksted

Efter foredraget laves skriveworkshop. Nu er det elevernes tur til at skrive en historie fra umbrauniverset. Pirmin og Jovia (hovedpersonerne i Umbra) skal på en ny mission og redde en persons umbra.

Børnene skal overveje personernes karakterer, finde på en handling og komponere deres egen tekst.

Vha. bla. personkort, gennemgang af kontraktmodel og genretræk inspireres børnene til at fremstille deres egne historier. Hver især sættes de i gang med at lave en ny umbrahistorie. Det bliver vanvittig spændende og helt sikkert meget fantasifuldt.

Det forudsættes at børnene har læst mindst 1. bind af Umbraserien. Bøgerne kan eventuelt findes gratis på BIBzone eller på e-reolen

Varighed: 2½ – 3 time

Alder/klassetrin: 3. – 5. kl. (10 – 12 år)

Antal: Max 30 personer (en klasse)

Pris 7500 kr.

De to forløb kan kombineres, således at en større gruppe deltager i første del af besøget, og dernæst er det kun en enkelt klasse, som deltager i skriveværksted.

Transportudgifter kommer oveni prisen.

Pirmin og Jovia
Illustrator: Flemming Schmidt