Ulvetid

Et forfatterbesøg som motiverer til læselyst. Fiktion og fakta om ulve og mennesker.

Aldersgruppe:  Mellemtrinnet (4. til 6. klasse)

Godt med faktuelle input til de fakta-hungrende elever og nervepirrende, spændende fiktion til dem der elsker en god fortælling.

I dette forfatterbesøg mødes virkeligheden med fiktionens verden.

Foredraget tager udgangspunkt i den spændende bogserie ”Ulvetid”, som handler om ulveungen Volk, der må flygte fra en livstruende ondskab. Sammen med sin mor og søster bliver han tvunget til at flygte ind i Det Flade Land, hvor ingen ulv har turdet sætte sine ben i 200 år. For her bor menneskerne alt for tæt, og mennesket er det farligste dyr, ulvene kender.

Med fortælling, oplæsning og faktuelle input undervejs får børnene indblik i den spændende historie om ulveungen Volk, men samtidig perspektiveres der til ulvens tilbagekomst i Danmark med fakta om det fascinerende toprovdyr.

Er ulve farlige for mennesker?

Hvad er det farligste dyr – ulv eller menneske?

Er mennesket overhovedet et dyr?

Er der plads til ulve i Danmark?

Hvad betyder biodiversitet? Og hvad har det med ulve at gøre?

Undervejs tages børnene også med ind i ’forfatterens værksted’, for hvordan kommer man egentlig fra ide til bog? Hvad gør en historie spændende? Og hvordan kan en digtet historie bruges til at belyse virkelighedens problematikker og udfordringer.

Forfatterbesøget tilpasses målgruppen og planlægges efter om klassen allerede har læst bogserien ”Ulvetid” eller endnu ikke har gjort det.

Kontakt mig for at aftale nærmere: martin.vinther.madsen@gmail.com